We willen je niet opstoken...
...maar dit is het slimste moment.

Met onze nieuwbouwwoningen kies je altijd voor energieneutraal. VanWonen wil niet anders bouwen. En jij wil niet anders wonen.
Geen stress over energierekeningen, altijd een behaaglijk binnenklimaat. En over onderhoud hoef jij je voorlopig ook geen zorgen te maken. Helemaal naar jouw wens. Helemaal jouw stijl VanWonen.


Alle nieuwe VanWonen woningen zijn standaard gasloos en energieneutraal. Dat levert soms wat vragen op, VanWonen heeft daarop de volgende antwoorden!

De doelstelling is om in Nederland in de toekomst onafhankelijk te zijn van gas, niet alleen vanwege het klimaat, maar ook vanwege de negatieve gevolgen van het boren naar gas. Onze nieuwe woningen worden nu al zo opgeleverd. VanWonen vindt het belangrijk ook echt klimaatvriendelijk te bouwen, en een van de beste oplossingen is dan energieneutraal. Zo is er minder CO2 -uitstoot en dat is beter voor onze toekomst.

Het dak van jouw woning wekt met zonnepanelen energie op. Stadsverwarming verwarmt je woning en het warme water met behulp van een elektrische boiler. De bekende cv-ketel vervalt. Dankzij vloerverwarming heeft jouw huis altijd een lekkere temperatuur. En door de goede isolatie blijft het ook zo. Koel in de zomer door top-koeling en warm in de winter.

Voor het koken op gas zijn er diverse alternatieven. Het meest moderne alternatief is inductie. Het grote voordeel van koken op een inductie kookplaat is dat er weinig energie verloren gaat bij het koken. Andere voordelen zijn: korte kooktijden, eenvoudig schoon te houden, ongevaarlijk voor kinderhandjes, gebruiksvriendelijk en betaalbaar.

De zonnepanelen op het dak van een energieneutrale woning leveren per jaar evenveel energie als nodig is voor het verwarmen, koelen en ventileren van de woning.

Alle gasloze en energieneutrale woningen gebruiken in principe vloerverwarming in het hele huis, zonder radiatoren. Dat levert prettige warmte en koeling op.

In de zomer wekt de woning meer energie op, deze wordt via het net teruggeleverd aan de energieleverancier. In de winter is er meer nodig dus komt er extra energie via het net binnen, maar dit zal over het jaar genomen net zoveel zijn als de woning teruglevert.

Natuurlijk is er ook nog stroom en geld nodig voor het normale huishoudelijk gebruik van alle apparaten en verlichting die in de woning staan. Dat verbruik scheelt natuurlijk per persoon en per huishouden, het blijft uiteraard verstandig om daar energiezuinig mee om te gaan. Hoe minder verbruik, hoe lager de rekening.

Een nul-op-de-meterwoning levert ‘extra’ energie om ook persoonlijk gebruik te compenseren. Dat is dus niet hetzelfde als energieneutraal. 

De woning gebruikt geen gas en wekt zelf genoeg energie op, waardoor de energielasten lager zijn. De investering in installaties is vaak wat hoger. De totale maandlasten (energie en hypotheek) zijn waarschijnlijk gelijk of lager.

Zeker, dat is mogelijk. Er zijn inmiddels diverse hypotheekverstrekkers die extra leencapaciteit beschikbaar stellen voor de aanschaf van energieneutrale woningen.

  • Een eigen huis met eigen energie van eigen zonnepanelen. Hoe fijn.
  • De woningen zijn op en top geïsoleerd, geen tocht, condens of energieverlies meer.
  • De woning is uiterst duurzaam. In gebruik en materiaal, zoals water- en energiebesparende kranen.
  • Geen of lage kosten voor onderhoud zoals schilders, geen onverwachte kosten. 
  • Je kunt de woning helemaal naar eigen smaak inrichten en aanpassen.
  • Alles is goed aangelegd, afgewerkt en geïnstalleerd: geen verrassingen van vorige bewoners.

Om te bepalen hoeveel zonnepanelen per woning nodig zijn wordt er gerekend met een jaarlijks gemiddelde: 900 volle zonuren. Echter zijn er in Nederland de afgelopen jaren veel meer zonuren geteld. En daarmee is de woning ruimschoots energieneutraal en wekt zelfs ook nog een deel van het huishoudelijk gebruik op. En dat is weer van positieve invloed op de energierekening.

Er zijn geen vragen gevonden.

"Ik sta je graag te woord om al jouw vragen te beantwoorden!"